ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ 29 ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ/ΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΝΗΣΙΔΑ ΣΤΟΝ ΈΒΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 19/01

Ανακοίνωση για τις 29 μετανάστριες και μετανάστες που βρίσκονται παγιδευμένοι σε νησίδα του Έβρου από τις 19/01. Μπορείς να κατεβάσεις την ανακοίνωση σε μορφή pdf από εδώ.

Από τις 19 του μήνα εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών 29 μετανάστες βρίσκονται παγιδευμένοι για άλλη μια φορά στα σύνορα Ελλάδας Τουρκίας. 29 άνθρωποι, 4 από αυτούς ανήλικοι, βρίσκονται εδώ και μέρες εκτεθειμένοι στο παγωμένο ποτάμι με βαθμούς υπό το μηδέν, χωρίς στέγη και εφόδια. Οι δολοφονικές πολιτικές του κράτους εναντίον των μεταναστών συνεχίζονται. Την στιγμή που Ελλάδα, Τουρκία και Ε.Ε. συνεχίζουν να καταδικάζουν σε θάνατο μετανάστες/τριες, οι πολεμικές προετοιμασίες κλιμακώνονται. Ολόκληροι στρατοί μετακινούνται και η ευρύτερη περιοχή του Έβρου στρατιωτικοποιείται όλο και παραπάνω εν όψει της κατασκευής της βάσης του ΝΑΤΟ.

Χαρακτηριστικό δείγμα της έντασης είναι το πολεμικό κλίμα στην Ουκρανία, που διογκώνεται όλο και περισσότερο, με το ελληνικό κράτος να είναι έτοιμο να εκπληρώσει το ρόλο του. Οι διακρατικές εντάσεις και τα γεωπολιτικά παιχνίδια σκοτώνουν τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου και ως κοινωνική βάση αυτού του τόπου, δεν θα επιτρέψουμε την αποκτήνωση μας. Δεν θα συνηθίσουμε το θάνατο και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τους καταπιεσμένους ολόκληρης της γης. Να πραγματοποιήσουμε ρωγμές στην αντιμεταναστευτική πολιτική. Να στήσουμε αναχώματα ενάντια στην πολεμική προετοιμασία και στα συμφέροντα ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου. Να μη συνηθίσουμε την εξαθλίωση.

ΑΜΕΣΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ 29 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ, ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ.