ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ | ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Ανακοίνωση αλληλεγγύης στην απεργία πείνας που πραγματοποιεί ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας στον αγώνα του για βασικά δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Μπορείς να τη κατεβάσεις σε μορφή pdf από εδώ.

Για μια ακόμα φορά ο κομμουνιστής αντάρτης πόλης Δημήτρης Κουφοντίνας επιλέγει το έσχατο μέσο αγώνα που διαθέτει ένας πολιτικός κρατούμενος.

Στις 8 Γενάρη σε απάντηση σε ένα ακόμα επεισόδιο στο καθεστώς εξαίρεσης και απομόνωσης που υφαίνεται διαρκώς εδώ και 18 χρόνια, ξεκινά απεργία πείνας και απαιτεί τη μεταφορά του από τον Δομοκό στον Κορυδαλλό στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για θάψει την 17Ν.

Μετά από 18 χρόνια κράτησης και μιας σειράς φωτογραφικών νομοθετημάτων με μοναδικό στόχο να τον συντρίψουν, στέκει όρθιος και δίνει μαθήματα αντίστασης, αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και επαναστατικού ήθους.

Εδώ και 18 χρόνια η ολιγαρχία που κυβερνά αυτόν τον τόπο προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποσπάσει μια δήλωση μετάνοιας από αυτόν που έστρεψε τα όπλα του εναντίον της. Όχι φυσικά για να δικαιωθούν οι νεκροί τους. Αυτούς τους έχουν χεσμένους όπως έχουν χεσμένους και τους δεκάδες που πεθαίνουν καθημερινά στα διαλυμένα νοσοκομεία τους. Σκοπός τους είναι να σβήσουν την εικόνα της ταξικής και κοινωνικής αντίστασης, της επαναστατικής αντιβίας, να θάψουν για πάντα την ελπίδα για ένα κόσμο ελεύθερο. Γιατί ξέρουν ότι όσο γεννάνε Μάλλιους, Μομφεράτους, Νορντίν, Μπακογιάννηδες, Τσετίν, Σόντερς τόσο οι Λουκάδες θα ταράζουν τα όνειρα τους.

Η επίθεση που δέχεται ο πολιτικός κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας δεν είναι ξεκομμένη από την κοινωνική πραγματικότητα έξω από τις φυλακές. Εντάσσεται και αυτή στην κατασταλτική μανία της τελευταίας περιόδου, που υπογραμμίζει την πολεμική προετοιμασία του κράτους τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του, με την καταπολέμηση του “εσωτερικού εχθρού”, με τις απαγορεύσεις και τις επιθέσεις σε συγκεντρώσεις, τα πρόστιμα και τον οικονομικό στραγγαλισμό όσων αγωνίζονται, την ολοένα αυξανόμενη επιτήρηση, την ίδρυση παν/μιακής αστυνομίας, τις χιλιάδες προσλήψεις μπάτσων και τους νέους εξοπλισμούς. Λειτουργεί παραδειγματικά σε όποιον/α τολμά να σηκώσει κεφάλι απέναντι στις θανατοπολιτικές που μας εξοντώνουν λίγο-λίγο. Είναι και αυτή ένα κομμάτι του παζλ που απεικονίζει το φόβο του κράτους για μια απάντηση της βάσης στην επίθεση που δέχεται όλη αυτή την περίοδο, όπως κάνουν οι καταπιεσμένοι ανά τον κόσμο, από τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική, τη Γαλλία και τη Β. Ευρώπη, την Ινδία, τις Φιλιππίνες κ.α.

Για εμάς ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ήδη νικήσει. Επειδή είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι ποτέ δεν έπαψαν να υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στην ελλάδα και το κράτος τους αντιμετωπίζει ως τέτοιους- εξοντώνοντάς τους. Επειδή 18 χρόνια μετά, σε συστράτευση υπουργεία, πρεσβείες και ντόπιοι ολιγάρχες μηχανεύονται σχέδια για να επιτεθούν σε έναν 62χρονο κρατούμενο. Επειδή είναι η ξεκάθαρη υπενθύμιση της δαμόκλειας σπάθης που κρέμεται επί της κεφαλής τους. Επειδή μέσα στα μάτια του αναβοσβήνει το κόκκινο άστρο.

Δεν τίθεται άλλη επιλογή από το να σταθούμε στο πλευρό του. Το απαιτεί και η αγωνιστική ηθική της αλληλεγγύης, το απαιτούν και τα συμφέροντα της κοινωνικής και ταξικής μας θέσης.

ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ, Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ, Ν. ΜΑΖΙΩΤΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Δήλωση έναρξης απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα:

Το έγγραφο του υπουργείου που μου γνωστοποιήθηκε χθες, αποκαλύπτει την πρωτοφανή του μεθόδευση απέναντί μου, καθώς, σύμφωνα με αυτό, στην μιάμιση ώρα που διήρκεσε η μεταγωγή μου από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, όπου και όπως απαιτούσε η εγχώρια Φαμίλια, φαίνεται ότι μετάχθηκα και στον Κορυδαλλό, για να φαίνεται ότι τηρήθηκε αυτό που απαιτούσε ο φωτογραφικός νόμος για τις αγροτικές, που έφτιαξαν για να με εκτοπίσουν από αυτές.

Πλήρης εξευτελισμός του κράτους δικαίου, για το οποίο φλυαρούν, πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων. Όμως, δεν πρόκειται μόνο για μεθόδευση εξόντωσης ενός πολιτικού κρατούμενου. Ούτε απλά για το χάιδεμα της πιο ακροδεξιάς της τάσης, από μια ολοένα και πιο ακροδεξιά κυβέρνηση. Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί, όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας.

Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας.

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ.Χρυσοχοίδης, για θάψει την 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Φυλακές Δομοκού

8 Ιανουαρίου 2021