ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

[ΑΠΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΛΙΟΥ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟΥ]

[Αλεξανδρούπολη]
Μαζική, οργανωμένη και δυναμική η Αντιπολεμική- Αντιφασιστική Διαδήλωση στην Αλεξανδρούπολη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 15 Οκτώβρη. Στην Διαδήλωση στήριξαν πλήθος συντρόφων – συντροφισσών από τις γύρω πόλεις και όχι μόνο.
Η Διαδήλωση ξεκίνησε από το πάρκο Ακαδημίας και κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ κατευθύνθηκε προς την εμπορική πύλη του λιμανιού, που χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ για την μεταφορά πολεμικών/στρατιωτικών εξοπλισμών προς την Βόρεια Ευρώπη.
Στην διαδήλωση καλούσαν ο Συντονισμός: Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξανδρούπολη), Πέλοτο, στον δρόμο για την αναρχία και τον κομουνισμό (Ξάνθη), Ταξική Αντεπίθεση – Ομάδα Αναρχικών και Κομουνιστών (Αθήνα), Δυσήνιος Ίππος (Πάτρα), η Πλατφόρμα Συνομοσπονδιακής Ένωσης, η Συνέλευση Κατειλλημένων Προσφυγικών, η Ανοιχτή Συνέλευση για τα Push Backs και την συνοριακό βία, Ανάρες- Ομάδα δράσης και αλληλεγγύης, Ανοιχτή Συνέλευση για το κρατικό έγκλημα στην Πύλο, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος- Σχολείο, Solidarity With Migrants, Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση, η Πρωτοβουλία για την Ταξική και Πολιτική Ανασυγκρότηση, Συντονισμός Ελευθεριακών – Αυτόνομων Σχημάτων Δ.Π.Θ..
Τα μπλοκ που κατέβηκαν ήταν το μπλοκ του Συντονισμού (Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξανδρούπολη), Πέλοτο, στον δρόμο για την αναρχία και τον κομουνισμό (Ξάνθη), Ταξική Αντεπίθεση – Ομάδα Αναρχικών και Κομουνιστών (Αθήνα), Δυσήνιος Ίππος (Πάτρα)), και μπλοκ του Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ακούστηκαν συνθήματα αντιπολεμικά, αντιφασιστικά, διεθνιστικά, αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, αλληλεγγύης σε μετανάστες και καταλήψεις, αντικρατικά κ.α.. Η αστυνομική παρουσία ήταν πρωτοφανής, με ολόκληρο το κέντρο να είναι αποκλεισμένο και οι το σώμα της πορείας να είναι περιφρουρημένο από πάνοπλες ομάδες των ΜΑΤ.
Η Διαδήλωση της 15ης Οκτώβρη είναι ένα ακόμα βήμα για να συγκροτηθεί ένα πλατύ αντιπολεμικό – διεθνιστικό κίνημα που θα μπορεί να αναμετρηθεί με τους πολεμικούς σχεδιασμούς τους Ελληνικού κράτους και των συμμάχων του ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ.
Ένα κίνημα που θα παλεύει ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό,την φτώχεια και τον θάνατο που σπέρνουν τα κράτη και οι αστικές τάξεις.