ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ LIDL ΞΑΝΘΗΣ

Την Παρασκευή 25/2 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο κατάστημα LIDL Ξάνθης με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε σε κατάστημα της Αθήνας, στο Ίλιον, το Σάββατο 12 Φλεβάρη, όπου 70χρονη πιάστηκε να κλέβει τρόφιμα αξίας 30€ και οι υπεύθυνοι του καταστήματος προχώρησαν σε μήνυση. Μπορείς να κατεβάσεις την ανακοίνωση σε μορφή pdf από εδώ.

Φτώχια, ακρίβεια, κανιβαλισμός – αυτό είναι το κράτος και ο καπιταλισμός.

Το Σάββατο 12 Φλεβάρη 70χρονη πιάστηκε να κλέβει τρόφιμα αξίας 30€ από κατάστημα supermarket της εταιρίας LIDL στο Ίλιον. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος, παρά τις εκκλήσεις των πελατών που προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν το αντίτιμο των προϊόντων, παρέμειναν ανένδοτοι κάνοντας της μήνυση. Οι έντονες αντιδράσεις έκαναν την εταιρία να τα «μαζέψει», ενώ δεν έλλειψε η ανακοίνωση με τις γνωστές φανφάρες περί κοινωνικής ευαισθησίας που έχουν οι συγκεκριμένες αλυσίδες. Την παρτίδα ήρθε να «σώσει» ο Σκλαβενίτης, προσπαθώντας να αντλήσει υπεραξία απ’ το γεγονός, η ίδια εταιρία που στην έξαρση της πανδημίας είχε επιβάλλει εξαντλητικά ωράρια και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους της.

Αυτό είναι ένα στιγμιότυπο από το ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν. Το κόστος διαβίωσης για την κοινωνική βάση γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτο, ενώ η πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά θεωρείται πολυτέλεια. Την ώρα που το κράτος σπέρνει θάνατο και τρομοκρατία, οι από τα κάτω αυτής της κοινωνίας, οφείλουμε να προτάξουμε την ζωή και την αλληλεγγύη. Απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό και την περεταίρω υποτίμηση των ζωών μας, να στήσουμε τις δικές μας δομές σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σημείο που συναντιόμαστε, να επικοινωνήσουμε τα κοινά μας προβλήματα, να σταθούμε μαζί πάνω στην αρχή της αλληλοβοήθειας. Να στήσουμε αναχώματα στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση διεκδικώντας αξιοπρεπείς όρους ζωής.

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ – ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ «ΧΑΡΑΤΣΙΑ»: ΓΙΑ ΕΜΑΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ..