ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Μετά τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλο τον ελλαδικό χώρο, με απέραντα δάση να καίγονται ολοσχερώς, οικισμούς να ισοπεδώνονται και ανθρώπους της τάξης μας να χάνουν το σπίτι τους από τη μια στιγμή στην άλλη, τις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Αλεξανδρούπολης συντελείται μια προσπάθεια δόμησης ενός δικτύου αλληλεγγύης και στήριξης της μάχης ενάντια στη τεράστια αυτή καταστροφή. Από την πρώτη στιγμή ο ντόπιος (και μη) χώρος του κινήματος δείχνει έμπρακτη αλληλεγγύη τόσο σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατάσβεσης των πυρκαγιών όσο και τους πληγέντες από τα πύρινα μέτωπα στον Ν. Έβρου, συγκεντρώνοντας τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, ακόμα και συμμετέχοντας στο μέτρο των δυνατοτήτων του στο ίδιο το έργο της κατάσβεσης. Στα πλαίσια αυτά, ο χώρος του Αναγνωστηρίου, ένας χώρος με πολιτιστική, κοινωνική και πολιτική δράση που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, μετατράπηκε σε σημείο συγκέντρωσης ειδών και συντονισμού όλων των παραπάνω κινήσεων αλληλεγγύης.

Τη στιγμή, λοιπόν, που η φωτιά μαίνεται από την ανατολική Θράκη έως τη δυτική και στην περιοχή της Δαδιάς βρέθηκαν απανθρακωμένοι 26 μετανάστες αναμεσά τους και 2 παιδιά, οι φασιστικές – παρακρατικές ομάδες καιροφυλακτούν, βρίσκουν κάλυψη μετά την προτροπή του σκουπιδιού – βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Π. Παπαδάκη και βγαίνουν στην περιοχή του Έβρου συγκροτώντας τάγματα εφόδου κυνηγώντας μετανάστ(ρι)ες. Υπηρετώντας πιστά τον ρόλο τους, επιτίθονται στους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου, τους στοχοποιούν ως υπαίτιους για τις πυρκαγιές και με αυτόν τον τρόπο καλύπτουν πλήρως το κράτος που συνειδητά αφήνει τα δάση αυτού του τόπου να κατακαίγονται και δεν μπορεί να ελέγξει μια πυρκαγιά που ξεκίνησε από αγρούς και έφτασε πια να καλύπτει δύο νομούς!

Μπροστά σε αυτή την όξυνση και ενάντια σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα στήνοντας αναχώματα στον περαιτέρω εκφασισμό της κοινωνία μας, την Τετάρτη 23 Αυγούστου καλείται στην Αλεξανδρούπολη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Αναγνωστήριο. Κατά τη διάρκεια αυτής, μια ομάδα περίπου 20 φασιστών προσπάθησαν τρεις φορές να προκαλέσουν και επιτεθούν στη συγκέντρωση, στα άτομα και τον χώρο που εξ αρχής στέκονται πλάι στη μάχη εναντίον των πυρκαγιών, χωρίς να καταφέρουν να σπάσουν τη συγκέντρωση. Δεν μας εκπλήσσει άλλη μια φασιστική επίθεση σε δομή του κινήματος για τους καιρούς που διανύουμε. Να μην έχουμε αυταπάτες. Τη στιγμή που οι κανίβαλοι οργανώνονται για να χτυπήσουν αντιφασίστες (και εγχειρήματα που ενισχύουν την πυροσβεστική προσπάθεια), η Δαδιά και το Σουφλί παρακαλάει τρεις μέρες για εθελοντές για να βοηθήσουν στην πυρόσβεση και δεν έχει εμφανιστεί κάνεις. Αυτές είναι οι «αξίες». Αυτές είναι οι προτεραιότητες των ανθρώπων που κυνηγάνε άλλους ανθρώπους τάχα γιατί καίγεται το σπίτι τους, για το καλό του τόπου, για να τον σώσουν από τον “υβριδικό πόλεμο”.

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πύρινη λαίλαπα που όλο και αυξάνεται, με τη λεηλασία της φύσης, την καταστροφή ολόκληρων οικισμών, τη διοργάνωση ρατσιστικών πογκρόμ ,την επίθεση σε αυτούς που ορθώνουν ανάστημα, τον ανύπαρκτο σχεδιασμό εκσυγχρονισμένων και εξοπλισμένων πυροσβεστικών μονάδων, τη πρόσληψη όλων και περισσοτέρων μπάτσων , την μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκο-πολεμικό ορμητήριο. Όλα αυτά λοιπόν έρχονται να μας υπενθυμίσουν πως ο μόνος πραγματικά υπαίτιος είναι το κράτος και το κεφάλαιο.

Καμιά κρατική και παρακρατική επίθεση δε θα μείνει αναπάντητη.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους και τις συντρόφισσες στην Αλεξ/πολη.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ – ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ