ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

Ανακοίνωση στήριξης στον αγώνα των υγειονομικών. Μπορείς να κατεβάσεις την ανακοίνωση σε μορφή pdf από εδώ.

 

 

Στηρίζουμε την κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη στις 17.00

Σήμερα η κρατική  διαχείριση υπογραμμίζει περισσότερο από πότε την επίθεση στη δημόσια υγεία, αφήνοντας την έρμαιο στα χέρια του κράτους και του κεφαλαίου. Οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο πολλών περιφερειακών νοσοκομείων , η μη στελέχωση του ΕΣΥ,  οι ελάχιστες προσλήψεις υγειονομικών και αυτές με ολιγόμηνες συμβάσεις, οι ανύπαρκτες κλίνες ΜΕΘ, οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των υγειονομικών, τα νομοσχέδια εκτρώματα που συνδέουν όλο και περισσότερο την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, είναι μόνο λίγα παραδείγματα πως αυτό το σύστημα το μόνο που επιδιώκει είναι να προσφέρει περισσότερη βία, εξαθλίωση και υποτίμηση των ζωών μας.

Απέναντι σε αυτό το σύστημα οφείλουμε να σταθούμε ανάχωμα και να αντιληφθούμε πως ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας είναι αγώνας που αφορά όλους τους ανθρώπους της τάξης μας. Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και να αγωνιστούμε μαζί με τους υγειονομικούς και όλη την κοινωνική βάση ενάντια σε αυτό το σύστημα που δεν υπόσχεται τίποτα άλλο πέρα από θάνατο και εκμετάλλευση. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε για την πτώση αυτού του σάπιου, παρασιτικού και καταπιεστικού συστήματος και για την ανοικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΖΩΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τα αιτήματα των υγειονομικών:

  • Να δοθούν κίνητρα σε γιατρούς να στελεχώσουν το Νοσοκομείο μας.
  • Να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και να προκηρυχθούν ΟΛΕΣ οι προβλεπόμενες από το οργανόγραμμα θέσεις ιατρών και λοιπού προσωπικού.
  • Να αυξηθούν οι αμοιβές των εφημεριών και να μειωθεί η φορολόγηση τους.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου.