ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΟΨΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ 6 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΟΨΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ 6  ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους έξι διωκόμενους αγωνιστές φοιτητές την Τρίτη 7 Νοέμβρη στις 9:00 στα δικαστήρια της Κομοτηνής.

 

Την Τρίτη 6.11.23 καλούμαστε να στηρίξουμε για μια ακόμα φορά τους συντρόφους μας απέναντι σε μια κακοφορμισμένη δίκη που έχει καταντήσει ένα κακόγουστο αστείο. Μετά από αντιφασιστική δράση που πραγματοποιήθηκε στις 13.04.17 στη σχολή των Η.Μ.Μ.Υ. του Δ.Π.Θ. κατηγορούνται συνολικά 6 φοιτητές εκ των οποίων δύο μέλη της συλλογικότητας μας. Η δράση είχε οργανωθεί συλλογικά από τo φοιτητικό κίνημα και στοχοποιούσε ανοιχτά φοιτητή που ως υποχείριο του καθηγητή Γ. Παύλου, ανέπτυσσε φασιστική δράση μέσα στις σχολές. Ήδη από το Μάρτη του 2016 στο πολυτεχνείο της Ξάνθης είχε αναπτυχθεί ένας μαζικός πολύμορφος αντιφασιστικός αγώνας ενάντια στον καθηγητή Γ. Παύλο. Ο εν λόγω καθηγητής πέρα από τις αυθαιρεσίες στις οποίες προέβαινε αναφορικά με την παράδοση των μαθημάτων του, προωθούσε ανοιχτά τις ακροδεξιές του απόψεις. Μάλιστα η σύγκλητος του ΔΠΘ διέταξε αναστολή της ιδιότητας του για μικρό χρονικό διάστημα επιβεβαιώνοντας τις κινήσεις των φοιτητών. Οι σύντροφοι μας υποδείχθηκαν από τους φασίστες, καθηγητή και φοιτητή, ως οι υπεύθυνοι της δράσης στοχοποιώντας τους ανοιχτά για την πολιτική τους δράση τόσο μέσα όσο και έξω από τις σχολές. Με βάση ένα στημένο κατηγορητήριο σέρνονται από τότε στα δικαστήρια.

Για μας είναι αδιαπραγμάτευτη η προσπάθεια αποτροπής οποιασδήποτε απόπειρας οργανωμένης φασιστικής έκφρασης στο δημόσιο πεδίο. Όχι μόνο στο πανεπιστήμιο αλλά και στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία κτλ. Ο φασιστικός λόγος δεν είναι «μία ακόμα άποψη» αλλά το πρώτο βήμα συγκρότησης φασιστικών οργανώσεων και κατ’ επέκταση ταγμάτων εφόδου που τις πλαισιώνουνε. Ο ρόλος τους -και σαν τελευταία εφεδρεία του συστήματος- είναι να χτυπούν κάθε συλλογικό αγώνα και κάθε αντίσταση που ορθώνεται ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως όσο περνάει από το χέρι μας δε θα επιτρέψουμε καμιά φασιστική φωνή να σπέρνει μίσος και να οργανώνει τη σφαγή μας.

Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά πως οι στοχοποιήσεις, οι διώξεις, οι εκκενώσεις καταλήψεων και δομών του κινήματος δεν μπορεί να αποτελούν άλλοθι αδράνειας ούτε αιτία δηλώσεων νομιμοφροσύνης. Ιστορικά δεν υπήρχε ποτέ περίοδος που αυτοί που αγωνίζονται να μην βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής κατασταλτικής επίθεσης. Αυτό το παραμύθι λοιπόν, όπως και κάθε προηγούμενο, δεν θα έχει happy end για τους εμπνευστές του. Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι με τέτοια φτηνά κόλπα θα μας στείλουν σπίτια μας. Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα απολογηθούμε στο κράτος και τα τσιράκια του για τις πολιτικές μας επιλογές.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ