ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 4 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Μπορείς να κατεβάσεις την παρακάτω ανακοίνωση σε μορφή pdf από εδώ.

 

«Kanımızla yazıyoruz tarihi;

haklıyız, kazanacağız!»

«Γράφουμε ιστορία με το αίμα μας,

Έχουμε δίκιο, θα κερδίσουμε!»

Grup Yorum, «Haklıyız Kazanacağız»

 

Στις 30 Οκτωβρίου στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στις όχθες του ποταμού Έβρου, δολοφονήθηκαν από το τουρκικό κράτος τέσσερις Τούρκοι αγωνιστές και πολιτικοί πρόσφυγες, μέλη του Λαϊκού Μετώπου: η Harika Kızılkaya, ο Burak Ağarmış, ο Özkan Güzel και ο Erdoğan Çakır.

Κυνηγημένοι και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, με το ελληνικό και τουρκικό κράτος σε αγαστή συνεργασία να προβαίνουν σε συνεχείς διώξεις και συλλήψεις, με την κατηγορία από την ελληνική δικαιοσύνη της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, οι τούρκοι αγωνιστές με απόλυτη ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση συνέχισαν να αποτελούν παράδειγμα της επαναστατικής πάλης.

Να αγωνίζονται στο πλευρό των καταπιεσμένων με κάθε μέσο, ενάντια στο φασισμό, τον πόλεμο, τον καπιταλισμό, στο δρόμο για την οικοδόμηση ενός νέου κόσμου ειρήνης και ελευθερίας.

Με όπλο μας το διεθνισμό και την κοινή πάλη των καταπιεσμένων, ανεξάρτητα τη μεριά των συνόρων που βρίσκονται, τους τιμούμε, και οφείλουμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα

ΤΑΞΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

 

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ

Για έναν κόσμο χωρίς τάξεις, εκμετάλλευση και καταπίεση. Ένα κόσμο χωρίς κράτη, στρατούς και πολέμους. Ένα κόσμο που θα φέρει την ειρήνη για όλη την ανθρωπότητα.